GLEN lielais logo GLEN mazais logo

Piedziivojot Sakartvelo/ Gruziju

Šī ir dienasgrāmata par projektu attiistibas izgliitiibas jomaa sadarbībā ar “Georgian Association of Women in Business”. Projekts no augusta 2006 tiek īstenots kopā ar Christina no Vācijas un Inga no Igaunijas.

Monday, February 19, 2007

Latviskais Gruzijā





Mīlestība uz džeza mūziku un izkopta gaume uz to liecina arī par to, ka septembrī Tbilisi viesojas džeza virtuozs un klasiķis Chick Korea. Džezs kafejnīcās, džezs džeza klubā, latviešu džeza mākslinieki Gruzijā un visam pāri tas pacēlums, kas ielikts šajā mūzikā.
Īpašs prieks, ka varu dalīties šai priekā ar mammu un Daci- maniem Latvijas pacietīgajiem un zinātkārajiem viesiem.
Latvijas Neatkarības dienas svinības Gruzijā- divas himnas, zem diviem karogiem, latviešu, gruzīnu un citu valstu pārstāvju Gruzijā kompānijā latviešu tautas dziesmu padziedāšana līdz ar vietējiem latviešiem. Īpaši atmiņā iespiežas Mirdziņa, kurai jau tuvu pie astoņdesmit. Viņa vīra darba gaitās atbraukusi līdzi uz Gruziju pirms gadiem trīsdesmit un par uzticību latviešu kultūrai liecina dziedātās dziesmas latviešu valodā un pie krūts piespraustā sudraba saktiņa.
Mēs ar Danuti (GLEN projekta dalībnieci Gruzijas Valsts mākslas muzejā) tiekam pie svaigu puķu vainadziņiem un kā backvokālistes piedziedam “Sešus mazus bundziniekus” Latvijas diplomāta mazajam dēliņam, kā arī pie Parlamenta ēkas vēl uzdejam jaunapgūto “Adžaruli”. Svinīgi, skanīgi, satraucoši, saplūstoši, nu gluži kā pie Vecās Gruzijas galvaspilsētas Mchetas divu lielo upju- Mtkvari un Aragvi savienošanās.
Dvēselisko dziļumu ķermeniskajās izjūtās iegūstu divās tautas deju grupās. Vienā Lika angliski mums, ārzemniekiem pacietīgi māca tautas deju soļus no pašiem pamatiem. Otrajā grupā nokļūstu caur draugu paziņu paziņām, kur Puska- nacionālā deju ansambļa “Suhishvili” soliste jaunu meiteņu grupai māca tautas deju remix versijas ar tehniski daudz sarežģītākiem elementiem un iesildīšanos nu gluži kā baleta klasēs. Priecē, ka stundas notiek gruzīniski un ir iespēja vērot un piedalīties darba procesā tam, ko var nākties redzēt uz skatuves. Un drīz arī nākas- novembra beigās “Suhishvili” ir koncertu tūre Tbilisi- bravo, bravo, bravo!!!

1 Comments:

Post a Comment

<< Home